De Weg Naar De Hof Van Eden

laitman_747_01Torah, Dewarim 8:7 – 8:8 en 8:10 (Deuteronomium): Want de Eeuwige, je God, brengt je naar een goed land, een land van stromend water, bronnen en ondergrondse wateraders, die in berg en dal ontspringen. Een land van tarwe en gerst, wijnstokken, vijgen en granaat-appels, een land van oliehoudende olijven en van honing.

En als je dan genoeg gegeten hebt, dank dan de Eeuwige, je God, voor het goede land dat Hij je gegeven heeft. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Vraag: De Torah geeft ons een doel en zegt dat je er geen spijt van zult hebben als je het bereikt.

Antwoord: Het hangt er helemaal vanaf of je daar zult komen. Maar als je het bereikt, treed je verlangens binnen die zo gecorrigeerd zijn, dat zij werkelijk gevuld zijn met het Hoge Licht en elk daarvan geeft je wijn, olijven, zon en honing. Kortom, dit is het paradijs.

Alles heb je immers al gecorrigeerd in wat je daarvoor gedaan hebt. Egypte verandert in een woestijn omdat je nu de Egyptische egoïstische verlangens, waarin alles tot je beschikking stond, verwerpt. Je wilt in deze verlangens niets meer voor jezelf ontvangen. Je stemt in met de woestijn, met de manna die je eet – net genoeg om jezelf enigszins op de been te houden – en het water dat je drinkt.

Dan bereid je je erop voor om een nieuw niveau binnen te gaan: de eigenschap van geven en liefde, buiten jezelf.

Dit betekent dat dezelfde enorm grote verlangens die in je innerlijke spirituele staat, Egypte genaamd, werden onthuld, geleidelijk verschuiven naar de staat van woestijn, je rijst boven deze verlangens uit omdat dit noodzakelijk is. Vervolgens bouw je uit deze verlangens de eigenschap van geven en liefde. En daar, als je boven jezelf uitstijgt in geven aan anderen, verheug je je over het feit dat je iedereen met goedheid vervult.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 4/27/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed