De Genetische Kaart Van De Mensheid, Deel 1

Laitman_115_04Vraag: Genetische tests kunnen iemand informatie geven over de erfelijke aanleg voor bepaalde ziekten en de effectiviteit van verschillende behandelingen, zijn of haar afkomst en de migratie van verre voorouders. Een persoonlijke genetische kaart kan dit alles aantonen. Wat zegt Kabbalah over genetica, behalve de fysieke genen?

Antwoord: De mensheid is afkomstig uit het oude Babylonië , dit was de thuisbasis van vele kleine volkeren. Van daaruit verspreidde men zich in verschillende richtingen over de hele wereld. Aanvankelijk had men een gemeenschappelijke taal en cultuur en een min of meer vergelijkbare benadering van het leven en de familie. Omdat elk volk zich echter op een eigen plek ging vestigen, begonnen de aard van die plek, de kracht die daar heerste en de situatie van de omgeving hen te beïnvloeden.

Elk volk onderging een andere invloed en verkreeg daardoor de eigen kleur en het specifieke karakter op basis van de plaats waar ze gevestigd waren, in Engeland, Europa, Afrika of in het Oosten: India, China en Japan.

Een bepaalde plek maakte iemand anders dan anderen die zich weer op andere plaatsen vestigden. Mensen die bij elkaar in de buurt wonen, lijken meestal op elkaar.

We komen allemaal uit het oude Babylonië, dat geldt voor alle mensen op de wereld. Ik denk dat de kans groot is dat er ontdekt zal worden dat er een verbinding tussen Zuid- en Noord-Amerika was en tussen Europa en Afrika. Net zoals wij in spirituele zin allemaal afstammelingen van Adam en Eva zijn en wij in fysieke zin afstammen van een bepaald type apen dat zich ontwikkelde en zich over de hele wereld verspreidde.

Anders dan apen vertoonden mensen een bijzonder vermogen om zich te ontwikkelen. Van de ene op de andere generatie veranderen apen niet, maar mensen veranderen heel sterk.

We zien hoeveel verschil er is tussen elke volgende generatie en de voorafgaande, alsof men van ander materiaal is gemaakt. De moderne generatie heeft een heel andere houding ten opzichte van het leven, familie, kinderen en alle elementaire levensbehoeften dan men vroeger had. Alles verandert van generatie op generatie.

Familie btekent niet meer hetzelfde als vroeger, de relaties tussen man en vrouw, ouders en kinderen, de opvattingen over een thuis, koken, het is allemaal veranderd, vooral in de laatste tijd.

Daarom denk ik niet dat er een reden is om verbaasd te zijn over de uitkomsten van een genetische analyse. Leefden alle voorouders van de Engelsen in Engeland? Twee à drie duizend jaar geleden werd heel Europa door barbaren bewoond.

De cultuur verspreidde zich vanuit het oude Babylonië naar de Middellandse Zee en daarna vanuit het oude Griekenland en Rome naar Europa. Mensen hadden zich al met elkaar vermengd toen zij het oude Babylonië verlieten. We kijken naar iemand en zeggen dat hij een kwart Indiaas, een kwart Fins en half Frans is. Maar dit is alleen maar wat we zien, in feite waren al deze genen al in hem vermengd toen men uit Babylonië vertrok.

Vraag: Hoe worden deze kenmerken van generatie op generatie overgebracht? Hoe worden ze doorgegeven?

Antwoord: De eigenschappen worden doorgegeven via de Reshimot, dat zijn informatieve genen. Dit stukje informatie dat in het sperma aanwezig is, veroorzaakt het innerlijke en het uiterlijke beeld dat zich in een mens ontwikkelt. Ouders zijn niet zomaar een incubator waarin eieren worden uitgebroed. Er bestaat een veel diepere innerlijke verbinding tussen ouders en kinderen die van vader op zoon wordt doorgegeven.

From KabTV’s “A New Life” 7/12/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: