Waarmee Is Ons ‘Ik’ Verbonden?

laitman_624_04Vraag: In één van de programma’s van de tv show Ask the Kabbalist, hebt u gezegd dat het ‘ik’ hetzelfde zou blijven wanneer we de hersenen van een mens zouden vervangen. Waarmee is ons ‘ik’, ons ‘zelf’, verbonden?

Als we alle ledematen, de hersenen en zelfs de huid of ons gezicht zouden vervangen, hoe zou dan onze ziel kunnen weten dat zij specifiek met dit lichaam moet werken? Zou een mens precies dezelfde ziel hebben als voor zulke veranderingen?

En als dat zo is, dan denk ik nog steeds dat er de een of andere verbinding moet zijn tussen lichaam en ziel, maar het is me niet duidelijk hoe.

Antwoord: Dat kan je je nog steeds afvragen, maar ik kan je niet precies uitleggen hoe lichaam en ziel met elkaar verbonden zijn. Wij leren en bestuderen dat het lichaam een verlangen is, we bestuderen het niet als een animaal lichaam. Er hoewel er een verbinding bestaat, is het aan jou om dit zelf te ervaren.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed