Man En Vrouw – Zulke Verschillende Werelden, Deel 3

laitman_246Vraag: Er zijn twee eigenschappen: mannelijk en vrouwelijk, zij verbinden zich met elkaar. Moeten we hier nog een derde factor aan toevoegen?

Antwoord: Dat is de belangrijkste factor. Juist daarvoor verbinden man en vrouw zich met elkaar, om met die derde factor samen te smelten en het niveau daarvan te bereiken. Hiervoor leven we in deze wereld, we komen tot verschillende correcties en verbinden ons met elkaar.

De derde factor is de Hoge Kracht die we de Schepper noemen, Liefde. We bereiken het gevoel van liefde doordat we elkaar aanvullen, wanneer een ieder voelt dat hij/zij volledig toegewijd is aan zijn/haar partner. We bereiken de Kracht van Liefde als ons bestaan uitsluitend gaat over het aanvullen van elkaar.

Vraag: Is dit dezelfde Kracht waar we heel ons leven naar op zoek zijn?

Antwoord: We dromen over de kracht van de liefde, maar we vergissen ons als we denken dat we die kracht tussen onze lichamen vinden in plaats van tussen onze zielen.

Vraag: Is het dan wel goed als man en vrouw ervan genieten als zij elkaar ontmoeten?

Antwoord: Seksueel genot is één van de elementaire fysieke genoegens, het volgt op voedsel, zonder dit kunnen we niet bestaan. Als een mens zijn noodzakelijke bestaan eenmaal veilig heeft gesteld, denkt hij alleen aan seks.

Vraag: Wat onderscheidt genot van de kracht van de ware liefde die de derde hoge factor in zich draagt?

Antwoord: Genot van de ware liefde wordt ‘hemel’ genoemd. Dan zijn we zo toegewijd aan elkaar dat ik alleen maar op zoek ben naar manieren om de ander alles te geven wat zij nodig heeft om zo de liefde tussen ons te onthullen die we de Schepper noemen.

Nu is het zo dat we op een egoïstische manier liefde van elkaar vragen, dit is volkomen tegengesteld aan wat liefde is. We moeten boven ons egoïsme uitstijgen en in plaats van liefde van elkaar te vragen, moeten we liefde laten zien, dat wil zeggen dat we niet liefhebben vanuit ontvangen maar vanuit geven.

Adam – Mens’ betekent gelijkvormig aan de Hoge Kracht, aan de Schepper, door in volmaaktheid te zijn. Hij kan die volmaaktheid alleen bereiken door verbinding met een vrouw. Wanneer zij zich beiden wegcijferen voor elkaar, als een ieder het egoïsme wegcijfert, verbinden zij zich in geven aan elkaar.

Dit kan in allerlei fysieke handelingen tot uitdrukking komen, maar hierbij is de intentie om aan de ander te geven met het doel om de Schepper te onthullen. Er staat geschreven: “Een man en een vrouw en de Shechina tussen hen.” Alleen in die vorm kunnen we tot perfectie komen, de Wijsheid van Kabbalah leert ons dit.

Vraag: Een normale man droomt ervan dat hij alle vrouwen die hij om zich heen ziet, wil bezitten. Wil een spirituele man dit ook?

Antwoord: Hij wil hetzelfde, maar niet in fysieke vorm. Hij wil alle vrouwelijke kracht die er in het universum bestaat in zich opnemen, en alle mannelijke kracht, en ze met elkaar verenigen.

Zo werken alle mannen en alle vrouwen alleen om elkaar aan te vullen, om zo in deze wederzijdse aanvulling en verbinding, te midden van de mensheid de spirituele wereld te onthullen, de spirituele Kracht, de Hoge Kracht van de Schepper.

De Schepper heeft ons in deze vorm gecreëerd en wij keren ernaar terug. Dan bereiken wij Liefde in het punt van verbinding tussen ons en de Schepper.

From KabTV’s “A New Life” 3/31/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed