Italië, Het Centrum Van Immigratie

Laitman_419Vraag: Italië kan deze zomer het centrum van immigratie worden omdat er 600.000 mensen kunnen komen. In Kenia worden de grootste vluchtelingenkampen van de wereld gesloten, en men zal vandaar via Libië naar Italië vluchten.

Terwijl Syriërs, Irakezen en Afghanen de grens naar Griekenland oversteken, zal Italië het toevluchtsoord worden voor mensen uit Nigeria, Zambia, Somalië en Eritrea. Er zal een massale immigratie stroom naar Europa komen die niemand zal kunnen tegenhouden.

Antwoord: Ik denk dat er maar één manier is voor de Europeanen en de vluchtelingen, namelijk luisteren naar wat de Wijsheid van Kabbalah hierover zegt. Het zal hun geest beïnvloeden en hen helpen om dichter bij elkaar komen. Dit is mogelijk, maar alleen als mensen een heel sterke wens hebben om deze Wijsheid te begrijpen en toe te passen.

Er is geen andere weg! Als men enerzijds het liberale Europese ego blijft koesteren, en anderzijds het nationalistische Arabische ego, zal dit een botsing veroorzaken tussen de twee kampen en daarna zal het tot assimilatie leiden. Dit zal de verovering van Europa betekenen.

Vraag: De Europeanen zeggen eigenlijk: “Mensen, laten we in vrede en vriendschap met elkaar leven.”

Antwoord: De Arabieren zeggen ook: “Als jullie je bekeren tot de islam, zullen we in vrede en vriendschap leven.”

Vraag: Wat bedoelt u als u spreekt over een verbinding die ze moeten bouwen?

Antwoord: Het bouwen van een verbinding betekent: boven alle verschillen en conflicten uitstijgen en nadenken over een totaal nieuw plan van interactie tussen mensen, zodat ze zich volledig met elkaar verbonden kunnen voelen. Als ze dit niet doen, zal het toch gebeuren, maar dan op een slechte manier, waarbij we bang zijn voor elkaar en niet met elkaar kunnen praten of zelfs maar naar elkaar kijken.

Als we echter een verbinding willen bouwen, zullen we al het mogelijke doen om dingen te verbeteren en zo boven al onze verschillen uitstijgen. Dit is een totaal andere benadering die mensen niet begrijpen. Alleen de Wijsheid van Kabbalah legt dit uit en houdt zich reëel bezig met de implementatie hiervan.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 5/15/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed