Een Crisis In Mannelijkheid

laitman_565_01In het Nieuws (The Telegraph): “Er is een crisis in de moderne mannelijkheid, bij mannen die ermee worstelen om om te gaan met de druk in hun persoonlijke en hun professionele leven,” volgens een rapport van de geestelijke gezondheidszorg CALM (de Campaign Against Living Miserably) ….

“Zelfdoding is nu de belangrijkste doodsoorzaak bij mannen in de leeftijd van 20-49 jaar in Engeland en Wales, en bedraagt 78 procent in het Verenigd Koninkrijk. In vergelijking daarmee dalen de cijfers van zelfdoding bij vrouwen ….”

“Ongeveer de helft van de 1000 mannen en vrouwen die werden ondervraagd zei dat ze de een of andere vorm van depressie hadden ervaren, de vrouwen waren echter veel meer bereid om hulp te zoeken of een vriend in vertrouwen te nemen. 74 procent van de vrouwen die aan een depressie hadden geleden, zeiden dat ze er met iemand over hadden gesproken, terwijl slechts 53 procent van de mannen dat had gedaan. 69 procent van de mannen die aan een depressie hadden geleden zeiden dat ze er de voorkeur aan gaven om zelf met het probleem om te gaan.”

“Wat werk betreft, zei 42 procent van de mannen dat ze druk voelden om de belangrijkste kostwinner in het gezin te zijn, dit in vergelijking met slechts 13 procent van de vrouwen. Van de ondervraagden was in het verleden de mogelijkheid voor de mannen om hun baan te verliezen veel groter dan voor de vrouwen (54 procent van de mannen en 35 procent van de vrouwen), de mannen waren ook vaker hun baan meer dan eens kwijtgeraakt (25 procent in vergelijking met 10 procent van de vrouwen). 29 procent van de mannen geloofde dat hun partner zou denken dat ze ‘minder man’ waren als ze hun baan kwijtraakten.”

“Wat relaties betreft voelde ongeveer drie op de 10 mannen dat het hen ontbrak aan de kwaliteiten en vaardigheden waar seksuele of romantische partners naar op zoek zijn in een man …”

“Mannen ondervonden tevens extra druk om sterk te blijven in tijden van crisis. Ongeveer 42 procent van de mannelijke ondervraagden zei dat ze geloven dat een man er ‘het meest verantwoordelijk voor is’ om emotioneel sterk te blijven en de verantwoordelijkheid te nemen in een crisis, dit gold voor ongeveer 17 procent van de vrouwen.”

“Naar aanleiding van deze resultaten zei Jane Powell, de chief executive van CALM: “Het onderzoek onderstreept dat de mannen vaak voor zichzelf de eigen ergste vijand zijn en nieuwe regels nodig hebben om te overleven. Verouderde, onjuiste en misplaatste vormen van mannelijk zelfvertrouwen blijken levensgevaarlijk te zijn en de traditionele sterke, stille reactie op tegenspoed faalt in toenemende mate om mannen voor zichzelf te beschermen.”

In het Nieuws (The Guardian): “Philip Zimbardo is een superster als steunpilaar voor inleidende ‘undergraduate lessen’ psychologie – wel, voor vele daarvan. Hij is de man achter het beruchte Stanford Gevangenis Experiment in 1971, dat inzichten verschafte over de psychologische impact van ofwel geplaatst worden in een positie van macht, ofwel van onmacht, wanneer iemand in een gesloten gevangenis geplaatst wordt. In een nieuw boek echter, dat deze week uitkwam, is Zimbardo’s focus verschoven naar iets dat – in zijn ogen – veel verontrustender is. Zimbardo denkt dat er een crisis gaande is onder de mannen en dat het allemaal de schuld is van videospelletjes en porno.”

“Een van de belangrijkste zorgen die Zimbardo en Coulombe lijken te delen, is dat jonge mannen continu en buitensporig vaak videogames spelen, en dat ze de games gebruiken als een extreme vorm van ontsnapping aan de zorgen en de verantwoordelijkheden van het echte leven.”

Mijn Commentaar: Het is alleen mogelijk om je los te maken van het scherm door middel van een verleidelijke manier van leven die het scherm niet kan bieden. Als een man ontdekt dat er een toegang mogelijk is naar het volgende niveau van bewustzijn en bestaan, zal hij zijn aandacht losmaken van het scherm, van de games, enz. en zal hij in contact komen met mensen zoals hij om de ​​toegang naar een hogere dimensie te bereiken.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: