Wie Is De Messias?

Laitman_421_01Vraag: Baal HaSulam schreef in zijn artikel “The Last Generation” Part 1: ” En zij zullen naar de Messias komen, naar Jeruzalem, en hij zal hen deze Torah leren.” Over wie spreekt hij hier en wie is de Messias naar wie ze zullen komen?

Antwoord: Alle naties van de wereld zullen zich tot de Hoge Kracht van de Natuur wenden, de Kracht van Eenheid en Liefde waardoor de mensheid uit de erfzonde getrokken zal worden, uit het ego. Deze Kracht wordt Messias genoemd, dit woord komt voort uit de Hebreeuwse wortel Limshoch – trekken.

Wij kunnen alleen om deze Kracht vragen als we een verlangen hebben om spiritueel op te stijgen naar het niveau van absolute Liefde en Geven, gebaseerd op ‘complete vrees’ ten aanzien van het vervullen van het alomvattende gebod uit de Torah: “Heb uw naaste lief als uzelf.” Dit niveau wordt ‘complete vrees’ genoemd, Ira Shalem, Jeruzalem. Als je het verlangen hebt om dit gebod te vervullen, word je uitgenodigd om deel te nemen aan onze cursussen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: