Kunnen We De Spirituele Wereld Uitbeelden?

laitman_222_0Vraag: In de fysieke wereld zijn er kleuren, schaduwen en geluiden die we kunnen beschrijven of tekenen. Hoe kunnen we de spirituele wereld uitbeelden? Zijn daar stoffelijke objecten zoals huizen en bomen?

Antwoord: Nee, en ze bestaan ook niet in onze wereld. Huizen, bomen, kleuren, schaduwen en geluiden bestaan ​​alleen in onze waarneming. Objectief bezien bestaat er niets voorbij onze zintuigen.

Alles in deze werkelijkheid wordt in onze hersenen uitgebeeld en wordt vervolgens door onze zintuigen vastgelegd. Op deze manier voelen wij onze innerlijke eigenschappen die in ons uitbeelden wat onze omgeving lijkt te zijn.

De spirituele wereld is objectief en bevindt zich buiten ons, wij gaan daar de perfecte eeuwige Natuur voelen, de hoge Natuur die in perfecte harmonie is, en niet onze eigen natuur.

We zijn zo nauw verbonden met de kaders van onze wereld dat we ons niet kunnen voorstellen wat de perceptie van de ware realiteit is. Wanneer we ons van ons lichaam ontdaan hebben, van het gevoel dat we ​​in onze huidige dimensie bestaan, zal alles duidelijk worden, zoals er geschreven staat: “Proef en zie dat de Eeuwige goed is.”

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/21/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed