Het Doel Van Het Leven Begrijpen

Laitman_712_03Vraag: Er zijn tegenwoordig wetenschappers die zeggen dat wij onbewust bestaan. Kunnen we zeggen dat het verschil tussen de spirituele wereld en de fysieke wereld eruit bestaat dat we ofwel bewust ofwel onbewust leven?

Antwoord: Wij bestaan automatisch op een totaal onbewuste manier en we begrijpen niets van wie we zijn. We begrijpen niet wie we zijn en waarom we leven. Alle organen en de cellen in ons lichaam en alles om ons heen, het speelt met ons en we voelen alleen het moment waarin we leven.

Daardoor hebben we geen mogelijkheid om iets te veranderen. Er bestaat geen vrije wil. Alles is vastgelegd en wij worden in verschillende situaties gebracht, zodat we op een bepaald punt in onze ontwikkeling teleurgesteld raken over het bestaan zoals het is en erkennen dat het zo geen waarde heeft, doelloos en leeg is. Dan gaan we ernaar verlangen om de betekenis van het leven te vinden.

De bedoeling van onze wereld is dat het voor ons mogelijk wordt om bewust boven deze wereld uit te stijgen naar de spirituele dimensie.

Vraag: Wat betekent ‘bewust’? Er komen verschillende verlangens in mij op en ik ben er op uit om ze zo snel mogelijk met genot te vervullen. Moet ik deze verlangens herzien in spiritualiteit?

Antwoord: Er komt een punt waarop een mens genoeg heeft van de vervulling van zijn verlangens, hij valt er niet meer mee samen. Hij is zich ervan bewust dat zijn intenties over zijn verlangens gaan en dat hij ze constant moet vervullen. Hoewel hij daar plezier aan beleeft, wil hij niet meer dat ze hem in zijn macht hebben, hij wil onafhankelijk worden en niet verslaafd blijven aan deze aangename gevoelens.

Dan gaat hij nadenken: Hoe kan ik hier bovenuit stijgen? Waarom moet is steeds allerlei genoegens najagen Waarom verkoop ik mezelf steeds aan deze genoegens? Is dit voldoende om voor te leven? Is het bevredigend om zo te leven? Moet ik er eens over nadenken waar ik dit allemaal voor nodig heb? Het zijn vluchtige genoegens die elke seconde weer veranderen, op deze manier komt mijn hele leven erop neer dat ik genoegens najaag om zo pijn te verminderen.

Vraag: Wat voor alternatief is hiervoor in de spirituele wereld?

Antwoord: In spiritualiteit komt de mens bij de betekenis van zijn bestaan en doordat hij dit bereikt wordt hij vervuld door een onverklaarbaar gevoel, een onbeschrijfelijk gevoel, hij bereikt harmonie, het hoge bestaan, de waarheid, het werkelijke doel, alles wat in deze fysieke wereld niet bestaat.

Als een mens zich ongelukkig voelt in deze wereld, moet hij dit meteen veranderen in een goed gevoel en dit steeds weer herhalen, dit wordt het doel in zijn leven. In de spirituele wereld creëert een mens die de bedoeling bereikt van alles wat er gebeurt en van wat boven hem uitgaat, een gevoel van heelheid en harmonie, evenwicht en eeuwigheid in zichzelf.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/21/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed