De Verantwoordelijkheid Van Een Kabbalist

laitman_229Vraag: In de loop van de geschiedenis van de mens is er in de wereld nauwelijks een dag te vinden zonder oorlog. Zelfs in onze tijd zijn er veel wrede oorlogen. Waarom lijden zelfs ontwikkelde mensen zoals Kabbalisten hieronder?

Antwoord: Kabbalisten lijden zelfs meer dan anderen, omdat ze zich ten opzichte van iedereen verantwoordelijk voelen. Ze voelen de enorme last van het lijden dat door oorlogen veroorzaakt wordt. Daarnaast ervaren ze ook een heel grote hoeveelheid genot die de mensheid in plaats van het lijden zou kunnen ontvangen, als zij een beetje moeite zou investeren in zelfcorrectie.

Ten opzichte van een ‘gewoon mens’ is een Kabbalist te vergelijken met een volwassene ten opzichte van een kind. Een kind dat ziek is, lijdt alleen aan de ziekte, maar de volwassene die dicht bij het kind staat, lijdt veel meer en is bereid om alle pijn van het kind op zich te nemen.

Hierover wordt gezegd: “Hij die kennis vermeerdert, vermeerdert smart ” – Kohelet 1:18 (Prediker). Daarom moeten we ons verenigen om deze periode van lijden en oorlog snel te overwinnen en het gevoel van de Hoge Wereld binnen te treden.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/14/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed