Vergelijk Jezelf Eens Met Verliezers

laitman_627_2Onderzoek (mignews): “Om de moeilijkheden van het leven gemakkelijker te overwinnen, moet je jezelf eens vergelijken met degenen die minder gelukkig zijn dan jij.

“Ieder van ons voelt zeker ergens spijt over. Het kan zijn over te snelle beslissingen die fatale gevolgen hebben gehad of over onvervulde dromen. Om de teleurstelling en de afgunst naar degenen die hun wensen wel hebben bereikt aan te kunnen, moet je je succes eens vergelijken met degenen die minder geluk hebben gehad dan jij. Volgens wetenschappers van de Universiteit van Concordia, is deze manier van toepassing op zowel jongeren als ouderen.

”We hebben geleerd hoe mensen van verschillende leeftijden omgaan met spijt. Eén van de meest voorkomende mechanismen is sociale vergelijking die zowel positief als negatief kan zijn, afhankelijk van het feit of mensen denken dat ze in staat zijn om iets te veranderen. “In het algemeen is het zo dat wanneer ze zichzelf vergelijken met degenen die nog slechter af zijn, zij zich niet zo slecht voelen als wanneer ze zich vergelijken met meer succesvolle mensen, wat hen weer ongelukkig maakt “, zo zeiden de onderzoekers.

”Emotionele stress in verband met spijt kan hormonale stoornissen en stoornissen in het immuunsysteem veroorzaken, waardoor mensen kwetsbaar worden voor verschillende ziekten. Wij zijn van mening dat een vergelijking van een situatie met minder gelukkigen het emotionele welzijn verbetert en gezondheidsproblemen voorkomt, zo concluderen de wetenschappers.

Mijn Commentaar: Dit is het juiste advies om uit een depressie te geraken en van zorgen af te komen, maar na de beweging van de negatieve staat (de linker lijn) naar de positieve staat (de rechter lijn), moeten we onszelf – wanneer we ons in een staat bevinden waarover we tevreden zijn (de middellijn) – een halt toeroepen om vervolgens daadwerkelijk afwegingen te maken en te reageren op de situatie.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: