Transformeer Alles Naar Iets Goeds

laitman_568_01Vraag: Als iedereen om ons heen de Schepper vertegenwoordigt, wat voor zin heeft het dan als een mens die dichtbij ons staat ons mentaal kwetst en beledigt? Wat geeft het een mens meer dan emotionele pijn?

Antwoord: In het algemeen gesproken, moet je alle pijn aan je eigen innerlijk toeschrijven. Stel dat iemand je pijn doet. Dan moet je proberen om hem te vergeven, zeker als dit iemand is die dichtbij je staat. Probeer boven de situatie uit te stijgen en de dader te transformeren van een vijand in een vriend. Je moet alles transformeren naar iets goeds. Op deze manier verandert een mens zichzelf en begint hij zich op de juiste wijze af te stemmen op de wereld, die altijd goed is en uitsluitend gevuld is met één Hoog Licht.

Als een mens zich op deze wijze ​​in zijn omgang met mensen gedraagt, gaat hij geleidelijk zijn omgeving correct waarnemen en ziet hij daar doorheen één groot genot: het Licht waarvan de gehele Schepping vervuld is.

Vraag: Zegt u hiermee dat iedereen die veroordeelt dat doet vanuit zijn eigen gebrek (Kiddushin 70b), en dat ik het mezelf moet aanrekenen als ik een negatief gevoel over iemand krijg?

Antwoord: Zeker. Als je je nu slecht voelt, komt dat alleen omdat jij slecht bent. Alleen jij bent schuldig.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/31/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: