Israël Omheinen Met Een Hek

laitman_275In het Nieuws (The Guardian): “Binyamin Netanyahu heeft zijn voornemen aangekondigd om “heel Israël te omheinen met een hek” om zo het land te beschermen voor infiltratie door zowel de Palestijnen als de burgers van de omliggende Arabische staten, die hij als “wilde dieren” omschreef.

Antwoord: “Bescherming tegen wilde dieren” is een Kabbalistische term. In het verleden, werden alle steden door muren omgeven, niet alleen om de stad tegen wilde dieren te beschermen maar ook tegen vreemdelingen. Je kon een stad alleen binnenkomen door de stadspoorten die op specifieke tijden werden geopend, gesloten en bewaakt. Er was ook een speciale eenheid waardoor de stad beschermd werd. Dat wil zeggen dat de stadsmuren een serieuze defensieve structuur vormden die de stad nodig had om te kunnen overleven.

Vraag: Bent u van mening dat Israël dergelijke muren nodig heeft?

Antwoord: Ja, het zal de bevolking een noodzakelijk gevoel van veiligheid geven en daardoor zal het mogelijk worden om de grenzen te beschermen door een kleine krijgsmacht. De vraag is echter hoe we ons binnen het land moeten beschermen. Maar dit is een probleem dat later zal worden onderzocht. Nu moeten we in ieder geval een muur bouwen die ons beschermt voor de buitenwereld, omdat er een groot gevaar bestaat van massale immigratie uit Afrika in onze staat. We hebben al gezien dat het onmogelijk is om hier iets tegen te doen. We kunnen ons niet tegen de vluchtelingen verzetten omdat de internationale gemeenschap al onze bewegingen volgt, maar met een omheining is het een feit dat niemand binnen kan komen, dat is duidelijk. Daarom geloof ik dat het van vitaal belang is.

Volgens de Wijsheid van Kabbalah is dit een noodzaak als het gaat om het bewaken van huis en tuin en het bewaken van stad en staat. De wijsheid van Kabbalah beschouwt een hek als een speciale spirituele kracht die een persoon rondom zijn gebied bouwt, rondom zijn huis. Een hek, een barrière, een muur, worden aangeduid als een afscheiding tussen de Hoge wereld en de lagere werelden.

De Schepper wordt onthuld in de wereld Atzilut aan iedereen die die wereld begint te voelen omdat ons thuis eigenlijk de wereld Atzilut is. Dit is onze ware plaats en dit is de plek waar we worden verwacht. Anderzijds zijn de lagere werelden, de werelden Beria, Yetzira en Assiya, onder de wereld Atzilut, afgescheiden door een hek, Parsa genaamd. Een mens kan de Parsa alleen overstijgen als hij een speciale spirituele eigenschap heeft, omdat de Parsa een spirituele barrière is, een potentieel waar men overheen moet springen.

Ik hoop dat we in staat zullen zijn om een ​​barrière om ons heen bouwen van bouwmaterialen. Het belangrijkste is echter dat we een potentiële barrière rondom ons zullen creëren die zo zal zijn dat alleen degenen die net zoals wij willen zijn dichterbij ons zullen kunnen komen.

Om dit te bereiken, moeten we ons verbinden in wederzijdse liefde en zorg voor elkaar, zo kunnen we een veld om ons heen creëren waardoor alleen degenen die net zoals wij willen zijn dichtbij ons zullen kunnen komen.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 2/11/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed