New Life 514 – Een Systeem Van Krachten

New Life 514 – Een Systeem Van Krachten

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Nitzah Mazoz

Samenvatting

Op de plek waar wij leven is veel informatie te vinden. Als wij ons ontwikkelen, staan we in contact met deze database, met alles wat een link heeft naar Krachten. Op dit gebied zijn er veel vragen. Het is een gebied waar we totaal geen zeggenschap over hebben. Kabbalah maakt het een mens mogelijk om vijf spirituele zintuigen (ziel) te bouwen. Daarmee voelt hij dat hij zich buiten de grenzen van deze wereld bevindt.

Alles wat ik voel, neem ik in me op met mijn verlangen om te ontvangen. Ik heb de mogelijkheid om het verlangen om te geven te openen en zo mijn waarneming te vergroten. Door het verlangen om te geven en de vijf nieuwe zintuigen die naar buiten toe functioneren en niet naar binnen toe, voel ik een Hogere Wereld. Deze waarneming is niet van mijn lichaam afhankelijk. Op deze manier zal ik een eeuwig, grenzeloos en volmaakt leven voelen.

Dan gaat de mens de wereld als rond zien en ervaren dat alles met alles verbonden is. Hij gaat de weg naar verbinding. De spirituele wereld is het systeem van verbinding tussen ons, de verbindende link tussen iedereen. In de mens wordt een nieuwe houding naar het leven gecreëerd.

In de verbindingen tussen ons kunnen we een stroom aan informatie vinden over alles, over geven, over liefde en over verbindingen van Arvut (verantwoordelijkheid voor elkaar). Deze informatie is een stroom die voortdurend tussen ons, tussen onze verlangens, aanwezig is.

De gehele schepping kunnen we beschrijven als een verlangen naar genot. Een mens die zijn verlangen om te ontvangen kan beperken en wil geven, gaat naar het netwerk en ziet anderen die daarin de eigenschap van geven hebben.

Als een bloem die gesloten was en zich opent, ziet hij van het ene uiteinde van de wereld naar het andere, hij voelt en begrijpt alles.

De eerste tip op weg naar het openen van jouw ‘bloem’ is: open je hart!

From KabTV’s “New Life #514 – A System of Forces,” 1/29/15

Video: Play Now | Download Audio: Play Now | Download
 

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed