Materiële En Spirituele Verlangens

Laitman_506_4Vraag: Wanneer ik me met spiritueel werk bezig houd, zie ik niet wat anderen zien. Hoe komt dat? Waar is het punt te vinden waar ik mezelf beperk?

Antwoord: Dat punt is jouw verlangen. Dat is alleen van jou, van niemand anders. Daar omheen bouwen we gevoelens en waarnemingen: denken en voelen. Emoties bevinden zich in het hart, denken bevindt zich in het hoofd. Daardoor ziet iedereen de wereld anders.

Een ieder heeft zijn eigen verzameling verlangens, hoewel er in ieder mens een totaal van 613 verlangens aanwezig zijn, zijn deze verlangens voor ieder mens verschillend van omvang, daardoor vormen ze in ieder mens een eigen set.

Vraag: Behoren de verlangens naar voedsel, seks en gezin tot de neiging naar het kwaad?

Antwoord: Geen van deze verlangens heeft ook maar iets te maken met de neiging tot het kwaad. De neiging tot het kwaad is iets dat gericht is tegen: “En je zult je vriend liefhebben als jezelf” (Vajikra 19:18 – Leviticus), tegen verbinding en eenheid met mensen. Een ander kwaad bestaat er niet in de wereld.

Het maakt niet uit of ik twee lunches wil eten of een groot huis heb, wat dan nog? Als ik me echter tegelijkertijd tegen verbinding met anderen richt, worden deze verlangens schadelijk. Stel dat ik ten koste van iemand anders een villa voor mezelf wil bouwen, juist door dat ‘ten koste van anderen’ verwijder ik me van de Hogere Wereld.

Om dit te kunnen begrijpen is het noodzakelijk om het Systeem van Bestuur te voelen, dan wordt duidelijk waarin je je op de juiste manier gedraagt en waar niet. Juist het sterke verlangen naar het bereiken van wat Hoger is, leidt een mens naar het erkennen en bereiken van het gehele netwerk van Krachten.

From the Kabbalah Lesson in Russian 10/11/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: