Voor Een Spiritueel Salaris

Dr. Michael LaitmanVraag: Als u ziek bent, geeft u toch drie uur les. Hoe kunt u dat? Als ik koorts heb, blijf ik thuis en ga ik niet naar de les.

Antwoord: En ga je dan naar je werk?

Reactie: Als ik hoge koorts heb, ben ik helemaal uitgeschakeld.

Antwoord: En als je ontslagen bent en je gezin geen enkele bron van inkomsten meer heeft? Kijk, dit is de vraag: hoe zou je dan thuis kunnen blijven?

Aan mij wordt hetzelfde gevraagd. Omdat ik werk, krijg ik een salaris, het is echter een spiritueel salaris. Ik word betaald met de mogelijkheid om te geven en daarom sta ik op voor de les. Tenslotte is het zo dat een mens eenvoudigweg overweegt wat het belangrijkste voor hem is en dat bepaalt hoe hij handelt.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 2/20/14, Baal HaSulam, “Introduction to The Book of Zohar

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: