De Terrorist In Ons

laitman_293Vraag: Hoe is uw houding ten opzichte van de Arabieren?

Antwoord: Ik heb naar niemand en niets een specifieke houding. Ik zie iedereen als een marionet. Zelfs degene die naar mij een mes trekt, wordt door hogere krachten bestuurd. Als iemand dreigt om je te vermoorden, moet je hem eerst doden, dan heb ik geen andere keuze dan hem te neutraliseren.

Maar als ik hem eenmaal heb vastgegrepen en hem vastbind, moet ik me afvragen hoe ik de Joden met elkaar kan verbinden en verenigen. Dan zal ik de Arabier kunnen bevrijden en hij zal dansen en zich met ons verheugen.

Vraag: Betekent dit dat het probleem niet wordt opgelost als je hem doodt?

Antwoord: Dit heeft nog nooit een probleem opgelost. In de Torah staat echter geschreven dat als je leven in gevaar is en iemand je dreigt te vermoorden, je hem eerst moet doden.

Vraag: Hoe lang denkt u dat dit conflict zal voortduren?

Antwoord: Het zal voortduren totdat wij het corrigeren door de verbinding en de eenheid tussen ons.

Het conflict verwijst naar het conflict in ons. De terroristen en saboteurs bevinden zich in ons. Het zijn onze verlangens die de verbinding tussen ons willen vernietigen. Als wij onze innerlijke terroristen vernietigen, zullen ze buiten ons verdwijnen.

From KabTV’s “Confrontation. How it works in reality” 10/28/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: