Het Programma Van Het Leven (Engels Deel 5)

laitman_537Hordelopen

Vraag: Nieuwe technologische ontwikkelingen zullen in de toekomst onze zintuigen verbeteren en ontwikkelen. In plaats van een bril zal er een chip in onze ogen ingeplant worden, in plaats van een telefoon krijgen we een chip in ons oor of in onze hersenen. Zal dit proces het menselijke ras vooruitgang brengen?

Antwoord: Op deze manier ontwikkelen mensen zich niet. In plaats van vooruitgang geeft dit alleen maar aan anderen de mogelijkheid om controle op ons uit te oefenen. Als er een computer of een mobiele telefoon als een chip in onze hersenen wordt geplant, wordt het mogelijk om ons te verbinden met de uitzending van een film die de realiteit vervangt. Dan liggen we voor de rest van ons leven de hele dag in bed en denken we dat we in de wereld rondlopen.

Hoe weten we dat onze wereld nu, zonder dat er een chip in onze hersenen is geplant, geen hallucinatie is? We leven in een matrix. Menselijke vooruitgang is niet mogelijk via geavanceerde technologieën, maar alleen als resultaat van innerlijke groei. Met de hulp van de wijsheid van Kabbalah leren we een nieuw niveau waarnemen, de Hogere Wereld die eeuwig en perfect is.

Kabbalah ontwikkelt in mensen een nieuw orgaan van waarneming: liefde voor onze naaste, daardoor zullen we uiteindelijk een nieuwe wereld gaan voelen. We hoeven alleen maar een psychologische barrière te nemen. Dit is mogelijk, want het is geen muur maar niet meer dan een kleine hindernis, zoals bij hordelopen. Samen kunnen we over deze psychologische barrière heen springen en een nieuwe werkelijkheid gaan voelen.

Als dat gebeurt, zullen we ontdekken dat alles uitsluitend van onze houding afhangt. Als onze houding ten opzichte van anderen slapper wordt, zullen we vanuit een hoger gebied naar het niveau van deze wereld terugvallen. Als we echter onze houding ten opzichte van anderen corrigeren, zullen we omhoog rijzen, terug naar de Hogere Wereld.

From KabTV’s “A New Life” 9/8/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed