Rijs Op, Oh Eeuwige

laitman_289De Torah, Bamidbar (Numeri) 10: 35-36: Toen de ark op het punt stond op te trekken, zei Mozes: Rijs op, oh Eeuwige, laat Uw vijanden verstrooid worden en zij die U haten voor U op de vlucht slaan. En toen hij op een rustpunt kwam zei hij: “Kom weer terug, Eeuwige, temidden van de tienduizenden families van Israël.

Als een mens zijn spirituele Partzuf bouwt, vraagt hij aan de Schepper om op te staan en hem te laten zien dat Hij hoog is en hij zegt: “Rijs op, Oh Eeuwige,” dit betekent: rijs op voor mij zodat ik Uw Grootheid zal voelen en zo in staat zal zijn om voort te gaan. De krachten van de Schepper zullen mij zodanig vervullen dat ik in staat zal zijn om al mijn innerlijke vijanden te overwinnen en een succesvolle stap voorwaarts te maken.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 2/11/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed