De Wereld Is Een Harmonieus Orkest

Dr. Michael LaitmanWij maken allemaal deel uit van één alomvattend geheel en we vullen elkaar aan omdat we verschillend zijn, in contrast met elkaar en tegengesteld aan elkaar. Het is noodzakelijk dat we elkaar aanvullen, want daardoor komt de weerstand die we innerlijk naar elkaar voelen duidelijker naar voren.

Wij kunnen alleen door de juiste verbinding met elkaar de ideale eenheid vinden, waardoor we enerzijds alle verschillen en tegenstellingen tussen ons ontdekken en anderzijds een volkomen heelheid, een harmonieuze samenwerking. Alle verschillen tussen ons verbinden zich met elkaar door onze wederzijdse liefde, geven aan elkaar en overeenstemming. Als alle delen alleen ten behoeve van elkaar samenwerken, wordt hierdoor de verbinding mogelijk.

Vraag: Hoe kunnen we dit waar maken?

Antwoord: Door het grote verlangen dat een ieder van ons heeft om door het Licht vervuld te worden. Wij zijn op zoek naar deze vervulling, niet alleen vele jaren lang maar ook in onze vorige levens. In een bepaald leven staan we erbij stil en gaan we ons meer verdiepen in de vraag: hoe vervul ik mijzelf?

Als we allemaal hetzelfde waren, zouden we één geheel zijn, maar er kan niet veel bestaan van hetzelfde. We kunnen in onze wereld veel dezelfde tafels maken, zoiets bestaat echter niet in de spirituele wereld. Er bestaat geen innerlijke uniformiteit, dat zien we aan de mensen om ons heen. Dankzij onze verschillen bestaat er een wereldwijd orkest. Intussen is het nog geen orkest, maar een verschrikkelijke kakofonie, een combinatie van geluiden zonder betekenis. Als we ze echter allemaal samenbrengen onder leiding van een ervaren dirigent, zal het een prachtig, samenwerkend, harmonieus orkest worden.

From KabTV’s “Conversations with Michael Laitman” 8/5/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed