Deze Wereld Is Heel Betekenisvol

laitman_423_01Vraag: Waarom moeten we het hele evolutieproces van de samenleving meemaken als de fysieke wereld toch maar denkbeeldig is?

Antwoord: De fysieke wereld is heel betekenisvol. Het resultaat ervan is dat we zover komen dat we begrijpen dat onze fysieke evolutie ten einde is. We beseffen dat we op ons de verkeerde manier hebben ontwikkeld en dat we op deze manier niet verder kunnen komen omdat ons egoïsme ons naar de afgrond leidt, naar de dood.

Het is een fase in de evolutie van ons verlangen die we moeten ondergaan en hier in deze wereld duidelijk moeten krijgen. Egoïsme laat ons zien hoe laag en hopeloos het is en hoe onbetekenend. Dit moeten we allemaal ondergaan om het te kunnen voelen, ervaren en er deel van te zijn.

Deze wereld is heel belangrijk en alle innerlijke veranderingen vinden plaats als we  in deze wereld leven. Bovendien zijn er veel fysieke veranderingen die we in onze werkelijkheid in deze wereld niet voelen.

Het is moeilijk uit te leggen hoe we onze werkelijkheid ervaren als ons lichaam dood is. We denken dat we alles via ons lichaam waarnemen, maar dat is niet waar. Het lichaam is slechts één van de illusies die we hebben.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 6/21/15, Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: