Het Is Tijd Om Volwassen Te Worden!

laitman_281_01De parasha van de week uit de Torah: BeHukotai”, is uitermate relevant voor onze tijd. Daarin staat het volgende geschreven: als wij de wetten van de Schepper vervullen, zullen wij gelukkig zijn, als wij dat niet doen, zullen we gestraft worden. Deze woorden hebben echter betrekking op een natie of een mens die zich op een bepaald niveau van ontwikkeling bevindt en van wie al iets gevraagd kan worden.

Daarom zegt de Torah dat een wederzijdse relatie met de Schepper pas begint vanaf een bepaald punt in de ontwikkeling van de mens. Het is alsof de Schepper zich tot hem wendt en zegt: “Nu ben je groot genoeg om naar Mij te luisteren. Tot nu toe heb ik altijd voor je gezorgd, Ik heb je alles wat je verkeerd hebt gedaan laten zien en verteld en Ik heb het op me genomen, ik heb een en ander een beetje gecorrigeerd en je naar positieve resultaten geleid. Maar nu moeten we langzamerhand partners worden. Daarom moet je Mijn wetten onderhouden en in die mate zal ik ruimte voor je maken in het systeem van leiderschap.”

Vraag: U blijft het volk Israël oproepen om nu wakker te worden, maar het zijn nog baby’s. Waarom richt u zich dan toch tot hen?

Antwoord: Het punt is dat zij wakker moeten worden omdat zij de Reshimot (herinneringen) in zich hebben die hen moeten brengen tot de erkenning en de realisatie van het feit dat zij een speciale plaats in de wereld hebben. Zij moeten dit op z’n minst horen!

Alle andere naties bevinden zich op het niveau van baby’s en zijn aan niemand iets verschuldigd. Zij zullen gaan waarheen ze geleid worden. Zij willen dat alles goed is en als wij hen naar goedheid leiden, voelen ze dat innerlijk en volgen ze ons. Als wij dat niet doen, geven ze ons luidruchtig de schuld van al hun narigheid, en het is inderdaad ook zo.

Wij moeten echter goed begrijpen dat wij op het ogenblik tegenwerken en tegen de hoogste wet van Liefde ingaan, wij nemen er het liefst afstand van en ontsnappen aan onze medewerking in het proces dat alle volkeren op de wereld naar de best mogelijke staat zal brengen.

Bekijk het eens van een zekere afstand! Volkomen respectloos naar de Schepper en de gehele mensheid! Wij hebben alleen respect voor onszelf. Ik voel me op het ogenblik best dus ik kan wel gaan zitten niets doen.

Baal HaSulam zegt in de “Introduction to The Book of Zohar” dat alle negativiteit alleen in de wereld komt ten behoeve van de Joden en wegens de Joden. Wij weten niet dat op het moment dat de naties van de wereld lijden, figuurlijk gesproken ook de Schepper lijdt. Deze grote Kabbalist spreekt daarover als de grootste antisemiet omdat wij onze rol niet vervullen en niet opstijgen naar het niveau dat “het volk Israël” genoemd wordt. Dit is de betekenis van alle wetten in de Torah.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 10/12/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed