Volledige Toegang Tot Het Programma Van Het Leven

Dr. Michael Laitman

Vraag: Bestaan er ‘profetische’dromen?

Antwoord: Er zijn mensen die de toekomst kunnen voorspellen. Zij gaan een speciale staat van trance binnen en kunnen toekomstige gebeurtenissen zien. In het werkelijke leven moeten deze situaties dan nog zichtbaar worden, maar ze kunnen in een droomachtige staat al gezien worden.

Opmerking: Het blijkt dat sommige dromen getriggerd worden door ervaringen uit het verleden die in een mens achter blijven, andere dromen onthullen de toekomst, alsof we in staat zijn om ons te verbinden met een hogere informatiebron.

Antwoord: Ja, dit is mogelijk omdat ieder van ons een programma heeft van alles wat er met hem zal gebeuren voor het einde van zijn leven en eventueel ook daarna. Wanneer een mens speciale mogelijkheden heeft waardoor hij de toekomst kan zien, kan hij dat voorspellen.

Zulke zieners zijn er door de hele geschiedenis geweest. Eeuwenlang hebben mensen hen geraadpleegd, tenslotte werden ze veelal ter dood gebracht omdat ze ongewenste voorspellingen deden. Het is niet bij toeval dat de toekomst voor ons verborgen is. Het is beter als wij niet weten wat ons te wachten staat en proberen om zelf onze toekomst te bouwen, er daarbij van uitgaand dat het in ons eigen vermogen ligt.

Dieren maken geen toekomstplannen, behalve dat ze instinctmatig voedsel verzamelen voor de winter. Zij doen dit niet bewust, maar volgen hun instinct. Als een mens op de hoogte zou zijn van zijn toekomst, zou hij zelfdoding kunnen plegen omdat zijn leven dan alle betekenis verloren heeft. Daarom heeft de natuur ervoor gezorgd dat we geen mogelijkheid hebben om de toekomst te zien.

Dankzij de wijsheid van Kabbalah hebben we echter de mogelijkheid om onze toekomst te verbeteren. Wij kunnen boven onze vooraf vastgestelde lotsbestemming uitrijzen op voorwaarde dat we naar het niveau opstijgen waarop dit toekomstige programma werd geschreven, dan zijn we in staat om die computer te openen, naar de juiste map te gaan en ons hele leven opnieuw te programmeren.

Wij zullen in staat zijn om de volgende tussenstappen te organiseren en alle staten waar we doorheen gaan te veranderen, één uitgezonderd. De eindstaat bevindt zich op een hoger niveau dat we nu nog niet kunnen bereiken.

De wijsheid van Kabbalah legt uit dat dit de beste staat is, de volmaakte staat. Als wij in die richting vorderingen willen maken via het goede pad, moeten we dat pad bestuderen en daaruit leren begrijpen hoe wij gaandeweg, op elk niveau van onze ontwikkeling, deze stralende toekomst gaan verwerkelijken.

Vanaf vandaag kan ik naar mijzelf deeltjes van een goede toekomst toetrekken en ze nu al in mijn leven realiseren. Dit is het doel van de wijsheid van Kabbalah die ons onderwijst hoe wij een goede toekomst kunnen verwerkelijken.

From KabTV’s “A New Life” 1/11/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed