Een Ideologische Revolutie

Uit de brochure ‘De Enige Uitweg – Israël Vandaag’

Onlangs riepen uitdrukkingen als: het ‘uitverkoren volk’, ‘mensen van de idee’, ‘spiritueel volk’ een gevoel op van onbehagen, wreedheid, religieuze beperkingen en bovenal van niet verbonden zijn met al deze begrippen.

De oorlog tegen Hamas heeft in feite een ideologische revolutie gecreëerd. De media, met name de sociale netwerken, werden letterlijk overspoeld met dit soort uitdrukkingen. Ze komen van beide kanten, van Joden en niet-Joden. Wanneer er overal raketten het land bereiken, verdwijnt het gevoel een buitenstaander te zijn snel.

Enerzijds is er een gevoel van hopeloosheid, anderzijds praat en schrijft niemand erover dat we Israël zouden moeten verlaten en op zoek moeten gaan naar een veiliger plaats in een ander deel van deze planeet.

Waarom is dat zo? Omdat we zien dat deze planeet geen Joden wil. Vroeger werd er in sommige landen over antisemitisme gesproken, nu is het moeilijk om een land te vinden waar antisemitisme niet bestaat. Het is letterlijk zo dat elke dag deze activiteit toeneemt op plaatsen waar het antisemitisme zich voorheen heeft gemanifesteerd, en waar het niet bestond begint het nu snel te groeien.

Zo’n krachtige golf van anti-Israël gevoelens, of beter gezegd antisemitische verklaringen, is er nooit geweest, tenzij we ons natuurlijk nazi-Duitsland herinneren. Zelfs landen als El Salvador, Peru en Argentinië, hebben zich aangesloten bij de algemene chaos en hebben een begin gemaakt met het terugtrekken van hun ambassadeurs.

 Het kan de wereld niet schelen dat we voedsel, energie en medische zorg verschaffen aan degenen die onophoudelijk onze steden bombarderen. De wereld is ernstig bezorgd over het feit dat er zoveel terroristen worden gedood en dat er zo weinig slachtoffers zijn onder degenen die zich tegen de terroristen verzetten.

Gepost op 18 augustus 2014

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed