Materiële Problemen Zijn De Drijfveer Voor Spirituele Vooruitgang

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kunnen we de taal van de Schepper leren en hoe moeten we Zijn boodschap beantwoorden?

Antwoord: We moeten begrijpen dat alles wat er in dit leven gebeurt, opgelost moet worden volgens de manier waarop dingen in deze wereld werken. Al deze aardse wetten zijn ook door de Schepper vastgesteld en mensen hebben bepaald dat zij deze wetten nodig hebben. Het maakt dus geen verschil of wij ze goed of slecht vinden, ik moet me eraan houden. Ze komen namelijk allemaal uit één Bron, er bestaat niets anders dan die Bron.

Als ik met een of ander probleem te maken krijg, moet ik vaststellen dat het door de Schepper gestuurd is en ik moet het op de gebruikelijke manier oplossen. Maar ik regel het zo dat ik vanuit de verbinding met de vrienden, de groep, handel. Hoewel het om persoonlijke dingen gaat en het voor anderen niet belangrijk is, word ik ertoe verplicht om me sterker met de groep te verbinden.

Op het gebied van deze wereld beantwoord ik dit probleem net zoals iedereen dat in mijn plaats zou doen. Alleen zou die ander er niet aan denken dat de Schepper hiermee zijn aandacht naar Hem toetrekt, dat Hij hem daarom dit werk geeft, die ander zou dit eenvoudigweg oplossen in het kader van deze wereld.

Ik los het probleem ook in het kader van deze wereld op, maar deze wereld wordt de spirituele wereld. Op deze manier kom ik verder. Voor mij wordt iedere gebeurtenis in de fysieke wereld een drijfveer voor spirituele vooruitgang, om te gaan lijken op de Schepper en een grotere gelijkvormigheid met Hem te bereiken.

From the Convention In France “One For All And All For One,” Day Two 5/10/14, Lesson 4

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed