Heb Zorg Voor Anderen

Dr. Michael LaitmanVraag: Als er iets heel naars met iemand gebeurt, is de eerste gedachte die opkomt: ‘Er is geen ander dan Hij’ en de volgende gedachte is: ‘Gelukkig is dat mij niet overkomen’. Deze kleinheid laat zien dat, als je een beetje dieper graaft, daar niets aanwezig is.

Antwoord: Nee dit laat geen kleinheid zien, maar de Schepper laat je zien dat je een egoïst bent en dat er in je verhouding tot anderen niets anders bestaat dan je ego.

Vraag: Wat moeten we daar dan aan doen?

Antwoord: Vraag om correctie naar een staat waarin je bezorgd bent over de ander en wel zo dat jij in de plaats van die ander ziek zou willen zijn. Als een mens ziek wil zijn in de plaats van de ander, wordt hij absoluut gezond. Maar dit gebeurt alleen als hij erom vraagt ten behoeve van correctie.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed