De Gevoeligheid Rangschikken Van Nul Tot Oneindig

Dr. Michael LaitmanVraag: wat betekent het dat alles verandert door het Licht dat komt en schijnt?

Antwoord: Al naar gelang de inspanningen die iemand levert, wordt hij gevoeliger voor de eigenschap van geven, hierdoor ontvangt hij een nieuwe stimulans en gevoelens vanuit de spirituele wereld en zijn spirituele staat. Want er bestaat niets anders dan de wereld van Ein Sof (Oneindigheid).

Wij staan oog in oog met de wereld van Ein Sof en ontwikkelen onze gevoeligheid voor deze wereld. Ik span me in om mezelf te ‘polijsten’ en mijn gevoeligheid één niveau hoger te brengen. Op deze manier begin ik al iets waar te nemen in een soort ruimte in deze wereld van Ein Sof. Ik ga allerlei dingen onderscheiden, eigenschappen, in overeenstemming met de inspanningen die ik heb geleverd. Ik voel en onderscheid verbindingen.

Als gevolg van mijn inspanningen komt het Licht en het corrigeert mij, ik word gevoeliger voor het systeem waarin ik besta. Op dit moment voel ik het eenvoudigweg niet. Ik ben alleen gevoelig voor de informatie die ik via mijn animale zintuigen ontvang, omdat ik in mijn animale lichaam leef en alleen dat voel.

From the 3rd part of the the Daily Kabbalah Lesson 3/23/14, Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: