Voor Een Muur Van Het Ego Staan

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik begrijp niet waar het punt zich bevindt dat indruk op mij kan maken als ik helemaal in beslag genomen word door mijn ego.

Antwoord: Dat kan ik nog niet uitleggen, maar je kunt al voelen dat het gebeurt. Er gaat een soort doorgang open die we niet met onze fysieke zintuigen waarnemen. Er is hier een soort schuilplaats waar we in kunnen gaan.

Er is een muur voor je die zich plotseling opent en dan kan je naar binnen. In spiritualiteit wordt het een opening en een deur genoemd. Wanneer gebeurt dat? Als je de muur voor je niet opvat als een muur, je besluit dat het geen muur is, maar dat je er doorheen wilt gaan! Je komt er doorheen als je je ego, dat tussen jou en de Schepper staat, wilt wegcijferen. Dat betekent dat je de voorwaarden van Arvut (verantwoordelijkheid voor elkaar) accepteert.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 12/31/13, Lesson on the Topic: Preparation for the Convention

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed