De Toekomst Van De Mensheid

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe wordt het gewenste beeld van de toekomst weergegeven in het leerboek over integrale educatie? Waar is de mensheid naar op weg?

Antwoord: De gewenste toekomst van de mensheid bestaat uit het leren van het systematische evenwicht dat in de natuur aanwezig is.

De natuur als geheel is het model, we moeten de menselijke natuur even integraal maken, want dat is de wereld die ons omringt en wij zijn het meest ontwikkelde innerlijke deel van de natuur, maar dan ontwikkeld op een egoïstische manier en dat wil zeggen: in een heel slechte vorm. Wat we ook doen, we vernietigen de ruimte om ons heen. Als we de integrale wetten van de natuur gaan bestuderen en daarmee in harmonie willen leven, is dat dus de beste oplossing voor ons probleem.

Een integrale samenleving moet op twee niveaus leven omdat een mens uit twee delen bestaat: het fysieke lichaam en de geest die hem vooruit trekt. Deze geest heeft nu een egoïstische vorm. Hoe kunnen we hier evenwicht in brengen?

Ons lichaam moet alles krijgen wat het van de natuur ontvangt om normaal te kunnen functioneren, terwijl de geest – namelijk onze wensen en verlangens – in evenwicht moet komen want  onze verlangens zijn nu egoïstisch. Hiervoor moeten we het welzijn van de samenleving boven ons eigen belang plaatsen en ons een integraal deel van dit hele systeem voelen.

From Kab TV’s “An Integral World” 10/24/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: