Werk Voor Introverte En Voor Extraverte Mensen

Dr. Michael LaitmanVraag: U heeft gezegd dat mensen die actief zijn in disseminatie een speciaal groot verlangen naar verbinding en eenheid in de groep moeten hebben. Moeten we voor dit doel werken aan speciale voorwaarden of is het mogelijk om geen druk uit te oefenen op degenen die geen bijzondere betekenis zien in verbinding?

Antwoord: Er zijn mensen die aanleg hebben voor disseminatie, maar ze hebben geen vaardigheid voor het werken aan verbinding. Disseminatie wordt op grote schaal in praktijk gebracht en vooral extraverte mensen zijn hiermee bezig, terwijl verbinding het werk is voor introverte mensen. We hebben het hier over volkomen verschillende fenomenen, verschillende richtingen.

Ik kan jullie heel specifieke voorbeelden geven van wie van jullie aanleg heeft voor wat. Er zijn mensen die prachtig kunnen dissemineren als zij naar het externe publiek gaan, toch kunnen zij niet werken aan de verbinding in de groep; anderen kunnen dit laatste veel beter. Iedereen heeft verschillende eigenschappen en wij moeten daarvan gebruik maken. Als resultaat daarvan zal het Hogere Licht een gemeenschappelijke eigenschap tussen hen creëren, waarin men de eerste spirituele verschijnselen zal gaan voelen.

From the Talk about Group and Dissemination 10/22/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: