Studie En Disseminatie Met Elkaar Combineren

Dr. Michael LaitmanVraag: Het werk in de groep wordt smakeloos zonder disseminatie. Maar als wij dichter bij het moment van disseminatie komen, ontstaan er onmiddellijk conflicten en argumenten. Hoe kunnen wij ons bezighouden met disseminatie en tegelijkertijd de eenheid in de groep behouden?

Antwoord: Natuurlijk kunnen we niet leven zonder disseminatie. Dat lijkt op een gezin zonder kinderen. Hoeveel kun je leren en bestuderen? Natuurlijk is er behoefte aan iets fris en nieuws, op een andere manier nieuw, zoals een echtpaar dat zich steeds alleen met zichzelf bezighoudt en plotseling de noodzaak voelt om een kind te hebben. Dus moet er een juiste combinatie zijn van studie en disseminatie. We mogen de studie nooit vergeten!

De studie verandert, afhankelijk van dat waarmee we ons bezighouden. Disseminatie is het belangrijkste voor onze vooruitgang, omdat we groeien doordat het Licht via ons aan het publiek worden doorgegeven. Anders zouden we in de staat van Hafetz Hesed blijven, waarin we eigenlijk niets nodig hebben. Dus vooral disseminatie bepaalt onze persoonlijke spirituele groei.

Anderzijds moeten we, door onze disseminatie, ook op zoek gaan naar materiaal dat ons zowel theoretisch als praktisch zal helpen om onze disseminatie uit te breiden en te verdiepen. We moeten naar het benodigde materiaal zoeken en aan de hand daarvan onze studie bepalen.

Door onze disseminatie, bestuderen we het studiemateriaal anders en moeten we die delen kiezen die relevant zijn voor onze tijd, hetzij uit Het Boek de Zohar of uit Talmoed Eser Sefirot als we bepaalde artikelen van Baal HaSulam kiezen. Dit betekent dat wij nu het materiaal kiezen dat betrekking heeft op disseminatie en dat is helpend voor ons.

From the Talk about Group and Dissemination 10/20/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed