Moderne Slavernij

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van The Global Slavery Index 2013): “The Global Slavery Index biedt een overzicht van 162 landen, waarbij drie factoren een rol spelen: een schatting van de grootte van de moderne slavernij per bevolking, het aantal kinderhuwelijken en de omvang van de mensenhandel in en uit een land. De eerste factor weegt het zwaarst. Nummer 1 geeft de slechtste situatie aan, nummer 160 de beste.”

“Mauritanië, een West-Afrikaans land met een diepgewortelde erfelijke slavernij, staat op nummer 1 in de Index. Dit geeft de grote omvang van de slavernij in Mauritanië aan; er wordt geschat dat 140.000 à 160.000 mensen het slachtoffer van slavernij zijn in Mauritanië, een land met een bevolking van slechts 3,8 miljoen. Deze rangschikking laat ook een hoog aantal kinderhuwelijken zien en in mindere mate mensenhandel.…”

“De landen met het hoogste aantal slaven zijn India, China, Pakistan, Nigeria, Ethiopië, Rusland, Thailand, de Democratische Republiek Congo, Myanmar en Bangladesh. Samen zijn deze landen verantwoordelijk voor 76% van de totale raming van 29,8 miljoen mensen in de moderne slavernij.

Mijn commentaar: Wij zijn allemaal slaven van onze egoïstische natuur, de omgeving, het onderwijs, enzovoort. Dit alles hangt af van de mate waarin we ons bewust zijn van onze slavernij! Maar wat kunnen we doen met India: in dit ‘spirituele, mystieke’ land dat ‘vrijheid van geest’ promoot, bestaat er een kastensysteem en slavernij ….

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: