“Hoe We Het Armoede Percentage Kunnen Halveren”

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (uit The Atlantic): “Door elke volwassene en elk kind 3.000 dollar per jaar te sturen, zou de regering een historische vermindering van de armoede kunnen bereiken. Beschouw het als Sociale Zekerheid voor iedereen, niet alleen voor ouderen…”

“Het voordeel om aan iedereen ongeveer 3.000 dollar te geven, is dat het een heel eenvoudig uit te voeren beleid is en een effectieve manier is om de helft van de armoede te bestrijden. Maar het is een omvangrijk programma: het zou ongeveer 907 miljard dollar in 2012 bedragen, dat is 5,6 procent van het BBP van de natie.…”

“Zouden we ons dat kunnen we ons veroorloven? Zeker. Om te beginnen zouden wij de belastingen kunnen verhogen, eerst voor de rijken die met de nieuwe belastingen meer zouden betalen dan zij als basisinkomen zouden ontvangen, vervolgens voor de lagere middenklasse en arme gezinnen, die er voordeel bij zouden hebben. Er is ook voldoende ruimte om te korten op fiscale uitgaven voor huiseigenaren, persoonlijke pensioen rekeningen, onvoorziene omstandigheden bij overlijden en uitsluitingen op lijfrente investeringen. De teloorgegane verzorgingsstaat voor de welvarenden kost elk jaar honderden miljarden dollars. Verder is er ook nog de kwestie van de militaire begroting van 700 miljard dollar waarop enigszins zou kunnen worden bezuinigd.…”

“De omvang van een dergelijk programma is immens groot. Je krijgt elke maand een cheque van de regering, ongeacht hoeveel je verdient of hoeveel je werkt. Misschien zal dat een klein gedeelte van de Amerikanen ervan overtuigen dat het niet meer loont om te werken, maar de overgrote meerderheid die waarschijnlijk zal blijven werken, zal zich geen zorgen hoeven maken over het verlies van hun cheque als zij qua inkomen stijgen. Deze zekerheid zou mensen niet alleen helpen om uit de armoede te blijven. Het zou werknemers tevens helpen om te vragen om betere lonen en betere arbeidsvoorwaarden, omdat ze weten dat zij altijd iets hebben om op terug te vallen. Met andere woorden, het zou het speelveld voor de onderste 99 procent gelijk kunnen trekken.”

Mijn commentaar: Zo zien we dat het idee van een gelijke, redelijke verdeling van voorzieningen voor de bevolking wordt geboren. Er zal steeds minder werk zijn. Maar het is noodzakelijk om mensen bezig te houden met iets, en waarmee anders dan met de methode van integrale educatie en opvoeding, waardoor de maatschappij volkomen zal genezen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed