De Geschriften Aanpassen Aan Het Publiek

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kunnen we de artikelen van Rabash en Baal HaSulam herschrijven zodat het grote publiek ze zullen begrijpen?

Antwoord: Vertel ze opnieuw in je eigen woorden! Neem een klein artikel, lees het, maak een plan en begin het woord voor woord te herschrijven.

Zo heb ik het Boek de Zohar, de Studie van de Tien Sefirot, en de artikelen van Rabash herschreven. Ik nam bijvoorbeeld altijd een bepaald artikel en verving de woorden door andere woorden die mij qua woordenschat vertrouwd waren, daarna controleerde ik elke alinea om te na te gaan of het goed klonk in vergelijking met het origineel, er ontstond dan een volledig andere tekst die begrijpelijk leek en niet zo archaïsch was als het origineel, nu geschreven in een normale, moderne, menselijke taal.

Als je het zo allemaal herschrijft, zal je merken dat er niets ingewikkelds aan is. Er zijn speciale codes, maar wij begrijpen ze al. Wij moeten alle teksten aan onszelf aanpassen en aan het grote publiek, zodat zij – terwijl zij ze lezen – het gevoel krijgen dat het bijvoorbeeld hier een beetje over psychologie gaat en daar over filosofie en hier wordt er over biologie geschreven, evolutie, enzovoort. Zodat zij een gezonde, normale benadering van alles zien.

From a Talk About Dissemination 10/17/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: