Vermijd Het Niet Om Naar Mensen Toe Te Gaan

Dr. Michael LaitmanVraag: Moeten we letten op de feedback die we van mensen krijgen als we bijvoorbeeld dissemineren via internet of is het voldoende om het materiaal voor te bereiden?

Antwoord: Het is niet alleen noodzakelijk om aandacht te besteden aan de feedback van mensen op internet, maar ook aan de mensen voor je, fysiek, en hun serieuze reactie op je boodschap. Alleen dan ga je integreren in hun verlangens.

Jullie ontvluchten het onbewust om voortdurend geïntegreerd te zijn in de rest van de wereld, jullie maken jezelf hierdoor zwakker. Dit heeft uiteindelijk tot gevolg dat jullie niets absorberen van het algemene verlangen, van de angst, van de verlangens van mensen, jullie ervaren hun feedback niet. In feite maakt hun pijn je dan niet uit. Op die manier gebeurt er niets..

In welke verlangens denk je de Schepper te ontdekken? Er staat geschreven: “Ik woon temidden van mijn volk.” Waar zijn die mensen? In jou? In het algemeen gesproken zijn jullie niet verbonden met mensen. Jullie behoren niet tot deze wereld. De mensen die een hang en een groot verlangen naar de Schepper hebben, behoren niet tot deze wereld. Fysiek zijn ze in onze wereld om in contact te komen met anderen. Maar volgens hun innerlijke structuur behoren zij tot de spirituele wereld.

Daarom moeten jullie erop uittrekken naar de mensen, je met hen vermengen en hun verlangens voelen. En jullie verheffen deze verlangens naar de Schepper. Dit wordt MAN genoemd. MAN is het verheffen van de verlangens van de mensen, via jou, naar de Schepper.

Zo zal de vervulling van de Schepper via jullie naar anderen overgebracht worden en mensen zullen ontvangen wat zij verlangen: gezondheid, succes en alles waar zij naar uitzien. Daarbij zullen zij spiritueel Licht ontvangen. Want als het Licht door je heen stroomt, zal Het zowel in je eigen verlangens als in de verlangens van mensen gerealiseerd worden.

Maar als je de meest primitieve en egoïstische verlangens van mensen niet accepteert, heb je niets om te verheffen. Als je iets van jezelf wilt verheffen ben je een nog grotere egoïst dan anderen. Dan krijg je helemaal niets!

Vraag: Wat is het verschil tussen MAN voor de vrienden en MAN voor de naties van de wereld?

Antwoord: Het is een heel groot verschil. MAN voor de vrienden is de creatie van de Kli (vat) en MAN voor de naties is de realisatie daarvan, de actie.

From the Daily Kabbalah Lesson 8/25/13, Question and Answers with Dr. Laitman

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed