Melodieën van Liefde

Dr. Michael LaitmanAls wij de melodieën zingen die door Kabbalisten zijn geschreven of de Psalmen lezen of andere Kabbalistische geschriften, is het belangrijk om te weten dat ze allemaal geschreven zijn vanuit een staat van verbondenheid met de Schepper. Er is hierbij dus geen sprake van droefheid, pessimisme of een gevoel van moeilijkheden in het werk.

Alles wat lijkt op een uiting van zwakte of droefheid, bestaat uit volkomen tegenovergestelde gevoelens en komt vooral voort uit hoop, verlangens naar liefde, uit het Licht dat al van verre schijnt als de opkomende dageraad.

Ze kunnen klinken als mineur melodieën, droevig, met een gevoel van zwaarte en zwakheid, maar zo is het helemaal niet. Ze komen voort uit een hartstochtelijk verlangen, verbondenheid, vreugde en toewijding. Probeer ze juist op deze manier te zingen en te voelen.

Hetzelfde geldt voor de Psalmen. Het is de meest aangrijpende poëzie van David, die uitroept dat hij voor iedereen die hem achtervolgt en haat, moet vluchten en dat hij door de Schepper verlaten is, dit alles is geschreven vanuit een heel hoog niveau van verbondenheid. Dit moeten we proberen te voelen in deze melodieën.

From the Preparation for the Daily Kabbalah Lesson 9/11/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: