Waarom Zijn Er Nu Geen Dinosaurussen?

Dr. Michael LaitmanAls wij met elkaar een gezamenlijke verbinding creëren, boven onze egoïstische verlangens uit en ons daarbij wegcijferen om aan de Schepper te geven en Hem vreugde te brengen, als we al dit werk voor het grote publiek aanwenden omdat wij hen dichterbij ons willen brengen en via ons dichterbij de Schepper zodat de Schepper via ons aan hen zal geven, zullen wij alle hogere ‘werelden’ ontdekken, het hele systeem. Het bestaat niet buiten de mens, maar juist alleen tussen ons.

Ook de minerale, vegetatieve en animale natuur ontdekken we in onszelf. Plotseling ontdekken wij giraffen, leeuwen, alle wilde dieren, elke plant en alle mensen in ons. Dit alles is een nauwkeurige kopie van onze eigenschappen.

Eens hadden we andere eigenschappen, blijkbaar leefden er toen dinosaurussen in de wereld. Nu zijn de eigenschappen veranderd en de dinosaurussen zijn verdwenen. Tegenwoordig veranderen onze eigenschappen heel snel en we zien dat veel planten- en diersoorten uitsterven. Er wordt beweerd dat er dagelijks 150 soorten verdwijnen, in zo’n snelle vaart verandert, ontwikkelt en evolueert ons verlangen om te ontvangen.

Wij denken dat er niets verandert op het vegetatieve en animale niveau, maar in werkelijkheid vinden er dagelijks heel grote veranderingen plaats in de natuur om dat alles zich in de mens bevindt. De natuur is alleen maar een kopie van onze innerlijke eigenschappen.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 8/21/13, Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed