Een Ongewoon Tijdstip, Een Ongewone Plek

Dr. Michael LaitmanVraag: Kunt u ons alstublieft iets vertellen over uw eerste ontmoeting met het Licht en de ervaring waarbij u uit uzelf trad. Wilt u ons alstublieft vertellen wat u die dag duidelijk werd en waar u over nadacht.

Antwoord: Het gebeurde toen ik met de auto op weg was naar een les bij mijn leraar. Het stortte van de regen, een dik regengordijn. Halverwege hield mijn auto ermee op.

Het was twee uur ‘s nachts, op een verlaten plek, niemand in de buurt. Wie zou er met zulk weer op weg gaan? Ik stond stil en ik kon niets beginnen. Ik stapte mijn auto uit en deed de motorkap open, maar daardoor werd het allemaal nog erger, de regen stroomde over de motor. Het bleek dat mijn carburator gebarsten was. Ik vervloekte mijzelf en de hele wereld, stapte weer de auto in en plotseling, vanuit dit gevoel van totale wanhoop, voelde ik de Schepper.

Serieus! Dit is geen grap. Het is een waar gebeurd verhaal. Natuurlijk maakte ik voor en na deze situatie allerlei gevoelens mee, zoals jullie dat allemaal hebben. Waarom kom ik met dit voorbeeld? Omdat zo’n soort ontmoeting gewoonlijk plaatsvindt op een volkomen ongewoon tijdstip en een ongewone plek, het lijkt alsof er geen verband is met onze innerlijke situatie.

We gaan door een proces heen van een opeenstapeling van ervaringen die veel tijd in beslag nemen, afhankelijk van de inspiratie die we voelen, onze voorafgaande staat en talrijke andere voorwaarden, en dan gebeurt het in ons. Gewoonlijk vindt het zonder enige uiterlijke ophef plaats. We hoeven er niet voor te mediteren of in een speciale gemoedstoestand te zijn.

Wanneer het de bedoeling is dat het gebeurt, zal het komen. Maar je moet doorgaan met systematisch werken.

From the St. Petersburg Convention 7.12.13, Lesson 1

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: