De Ratten Verlaten Als Eerste Het Zinkende Schip

Dr. Michael LaitmanIn het nieuws (van Money News): “Ondanks de aandelenrally van 6,5% tijdens de afgelopen drie maanden, dumpen een handvol miljardairs geruisloos en in hoog tempo hun Amerikaanse aandelen.”

“Warren Buffett, die al geruime tijd topbelegger is in Amerikaanse aandelen, dumpt zijn aandelen in een alarmerend tempo … Collega miljardair John Paulson, die een fortuin heeft verdiend door te speculeren op de ineenstorting van de hypotheekmarkt, doet eveneens Amerikaanse aandelen van de hand. In het tweede kwartaal van het jaar dumpte Paulson’s beleggingsfonds Paulson & Co. 14 miljoen aandelen van JPMorgan Chase. Het Fonds dumpte ook zijn gehele positie in de discount detailhandelaar Family Dollar en de producent van consumptiegoederen Sara Lee.”

“Tot slot heeft miljardair George Soros onlangs bijna al zijn bank reserves, met inbegrip van aandelen van JPMorgan Chase, Citigroup en Goldman Sachs, verkocht. Via de drie banken heeft Soros meer dan een miljoen aandelen verkocht.”

“Waarom dumpen deze miljardairs hun aandelen van bedrijven uit de VS?”

“De aandelenmarkt bevindt zich immers nog steeds in het midden van de historische rally. Onroerend goed prijzen hebben zich tot slot genivelleerd en voor de eerste keer in vijf jaar zijn ze op vele plaatsen aan het stijgen. De werkloosheid lijkt zich te hebben gestabiliseerd.”

“Hoogstwaarschijnlijk zijn deze professionele beleggers zich bewust van een specifiek onderzoek dat verwijst naar een enorme grote markt correctie van 90 %.”

“Robert Wiedemer, gerespecteerd econoom en auteur van de bestseller Aftershock van de New York Times, maakte de cijfers van dit onderzoek bekend.”

“In 2006 hebben Wiedemer en een team van economen al met grote precisie de ineenstorting van de huizenmarkt in de VS, de aandelenmarkten en de koopkracht voorspeld, waardoor de Verenigde Staten bijna failliet ging. Ze publiceerden hun onderzoek in het boek America’s Bubble Economy …”

“Wiedemer legde rustig en duidelijk uit waarom een grote daling op een bepaald gebied niet meer dan een schijn van zekerheid biedt.”

“Het begint bij de roekeloze strategie van de Federal Reserve om een enorme hoeveelheid geld, gebaseerd op lucht, af te drukken in een poging om de economie te stimuleren.”

“’Deze fondsen hebben in de markten en de economie nog geen naam gemaakt. Maar het is wiskundige bewezen dat – zodra de dam breekt en dit geld de reserves overschrijdt en de markt raakt – de inflatie zal toenemen,’ zei Wiedemer.”

“‘Zodra de 10% inflatie bereikt wordt, zullen 10-jarige Staats obligaties ongeveer de helft van hun waarde verliezen. En bij 20% is er geen sprake meer van enige waarde. Het rentepercentage zal dan drastisch toenemen en dat zal weer leiden tot de ineenstorting van de waarde van onroerend goed. De aandelenmarkt zal ineenstorten ten gevolge van deze en andere problemen …”

“Zo legt Wiedemer uit waarom Buffett, Paulson, en Soros Amerikaanse de VS aandelen hebben gedumpt: bedrijven zullen meer geld besteden aan financieringskosten dan aan kosten voor bedrijfsuitbreiding. Dat betekent lagere winstmarges, lagere dividenden en minder behoefte aan personeel. Plus meer ontslagen.”

“Geen investeerders, laat staan miljardairs, willen aandelen in hun bezit hebben met dalende winstmarges en krimpende dividenden. Dus als dit de reden is waarom Buffett, Paulson en Soros hun aandelen dumpen, hebben ze besloten zich te vroeg te laten uitbetalen en om kleine onafhankelijke investeerders er mee te laten zitten.”

Mijn commentaar: Het is duidelijk dat de crisis in volle gang is. Maar in essentie wordt dit probleem, evenals andere problemen, alleen maar opgelost door de verandering van de mens zelf, en niet via sociale en economische betrekkingen. Alle problemen worden veroorzaakt door de natuur die ons dwingt te veranderen. Mensen zijn nog steeds niet geneigd om te geloven dat wij de nieuwe wereld ‘binnentreden’.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed