Noodzaak En Concurrentie

Dr. Michael LaitmanVraag: De onthulling van het ego in ons dagelijks leven en vooral in de economie, is zichtbaar door de toenemende agressiviteit van mensen naar andere mensen en landen ten opzichte van andere landen, iedereen probeert daarbij zoveel mogelijk op te slokken en bouwt op elke gebied piramides, waarbij het aantal spelers beperkt is. Blijft deze trend aanhouden?

Antwoord: In het algemeen gesproken is dit het beste omdat mensen daardoor gaan begrijpen wat er gaande is.

We zullen een situatie bereiken waarin alles alleen afhangt van wat ik doe en ik de leidende rol speel die het zinloze spel van de competitie elimineert. Het heeft, hoe dan ook, geen enkele waarde en in feite brengt het me in een positie waarin ik duidelijk begin te begrijpen wat ik doe en of het nodig is of niet.

Het probleem is dat – zelfs als ik van alles op de markt kan brengen – de verlangens van mensen veranderen. Plotseling verdwijnt de behoefte aan iets wat ik hen aanbied en daardoor word ik gedwongen om anders te gaan handelen.

From KabTV’s “The Global Crisis” 3/19/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed