Integrale Gezondheid

Dr. Michael LaitmanVraag: In de integrale maatschappij ontwikkelt het individuele plezier van een ieder afzonderlijk zich naar het algemene plezier van de gehele samenleving. Wat is ‘sociaal plezier’?

Antwoord: Op het ogenblik wordt de alomvattende, onderlinge verbinding in de wereld ontdekt. Studies spreken over het feit dat we eigenlijk delen zijn van één groot lichaam, dat het functioneren ervan afhankelijk is van iedereen en dat elk onderdeel niet alleen verantwoordelijk is voor zichzelf, maar ook voor de schade die het veroorzaakt in dat lichaam als het niet naar behoren functioneert.

Dus elk individu, elk afzonderlijk deel van de mensheid, moet dit begrijpen en alleen door integrale educatie krijgt iemand hulp om dit op de juiste manier te kunnen begrijpen, dan wordt er uitgelegd hoe het alomvattende onderlinge verbindingssysteem werkt.

Ten eerste moeten wij een samenleving creëren waarin alle leden zich verenigd voelen en in de mate waarin de eenheid wordt ontdekt, zal de samenleving in staat zijn nieuwe integrale verbindingen tussen haar leden tot stand brengen.

Dus we kunnen nu nog geen nieuw gezondheidszorgsysteem invoeren, omdat mensen nog niet begrijpen wat de integrale samenleving betekent. Ze leven nog steeds volgens egoïstische beginselen.

In de mate waarin ze veranderen en de onderlinge relaties veranderen, zullen ze gaan voelen welk type gezondheidszorgsysteem ze nodig hebben. Ze zullen zien dat het een totaal ander systeem is.

Zij zullen gaan voelen dat ze volledig afhankelijk zijn van het milieu – op het minerale, het vegetatieve, het animale en het sprekende niveau – en daardoor zullen ze ernaar streven om alles in harmonie te brengen, omdat het ontbreken van harmonie de belangrijkste bron is van elke ziekte.

We moeten binnen de integrale educatie gaan begrijpen wat integrale gezondheid betekent, het is uitsluitend afhankelijk van de juiste eenheid, daardoor worden veel problemen voorkomen. Op die manier zullen alle problemen op het gebied van het zenuwstelsel en psychosomatische problemen van mensen verdwijnen. We zullen ontdekken dat zelfs hart- en vaatziekten en andere ziekten, die schijnbaar niet te maken hebben met ons zenuwstelsel, ook door gebrek aan eenheid veroorzaakt worden.

Dus alleen als we integrale educatie toepassen, zullen we begrijpen wat we moeten veranderen en daarna zal er behoefte ontstaan aan een nieuw gezondheidssysteem.

From KabTV’s “The Medicine of the Future” 4/7/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: