Materiële Verlangens Als Hulpmiddel Om De Ziel Te Corrigeren.

Dr. Michael LaitmanVraag: Wanneer je naar het volgende spirituele niveau gaat, wordt het streven naar geld omgezet in een aantal anti-egoïstische eigenschappen, wat we een ‘scherm’ (bedekking) noemen. Waar wordt het seksuele verlangen in getransformeerd?

Antwoord: Er worden geen seksuele verlangens of verlangens naar rijkdom, macht, roem of andere egoïstische verlangens van onze wereld naar een volgend niveau getransformeerd. Het zijn allemaal egoïstische verlangens op het niveau van onze wereld. Daarom beperken we ze eenvoudigweg.

Op het volgende niveau verschijnen nieuwe verlangens: verlangens om dichter bij elkaar te komen en de daaraan tegengestelde verlangens naar afwijzing. Alle verlangens die gericht zijn op afwijzing komen uit egoïsme voort en moeten worden gecorrigeerd. Maar als je twee maaltijden wilt eten of van iets anders wilt genieten, zijn dat verlangens die je niet hoeft te corrigeren.

Vraag: Moeten ze zich maximaal ontwikkelen?

Antwoord: Als je bezig bent met spirituele vooruitgang beperk je ze natuurlijk. Dit betekent dat je ze op de een of andere manier moet vervullen, als ze in je opkomen. Maar ze zijn gewoon het middel voor je ziel om je verder te ontwikkelen, net zoals je lichaam.

From KabTV’s “Talks with Michael Laitman,” 3/11/12

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed