Gezondheidszorg Voor Je Portemonee

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (uit Dawn): “De Indiase farmaceutische tycoon Yusuf Hamied, heeft een revolutie teweeggebracht in de behandeling van aids, ruim tien jaar geleden, door medicijnen tegen kostprijs te leveren aan de armen in de wereld, nu wil hij hetzelfde doen voor kanker.

“Hamied, 76, werd elf jaar geleden aan de schandpaal genageld door de Westerse farmaceutische multinationals, toen hij hun monopolie brak door levensreddende cocktails van medicijnen voor triple therapie tegen AIDS, voor minder dan $1 per dag, te verschaffen: één dertigste van de prijs van de multinationals.

“De bedrijven brandmerkten hem als een intellectuele dief van eigendomsrecht, terwijl hij hen ervan beschuldigde ‘globale seriemoordenaars’ te zijn, van wie de hoge prijzen het leven kostten van AIDS-patiënten.

“In 1972 heeft alleen India het proces voor het maken van medicijnen octrooieerbaar gemaakt, niet de medicijnen zelf. Dit betekende dat bedrijven een concurrerend product konden samenstellen of de methoden om de medicijnen te maken konden veranderen en ze konden verkopen tot één vijftigste van de Amerikaanse prijzen. …

“Maar in 2005, bracht India de wetgeving in overeenstemming met de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) om 20-jarige octrooien te erkennen, zo dreven zij de prijzen op van medicijnen die pas op de markt gebracht waren.”

Mijn Commentaar: Het is niet verwonderlijk dat de gezondheidszorg in elk land niet meer is dan een verborgen middel om belastinggeld binnen te krijgen en een voerbak voor degenen die dit ondersteunen. Dit gaat zo met elk egoïstisch systeem en met elk altruïstisch initiatief, dat al snel egoïstisch wordt zonder integrale educatie en opvoeding.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed