Alles Begint Bij De Vrouw

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe belangrijk is het praktische werk van een vrouw? Hoe belangrijk is het bijvoorbeeld voor een vrouw om deel te nemen aan seminars over integratie of is het beter dat ze haar eigen werk doet?

Antwoord: Mannen kunnen niets alleen doen. Absoluut niets!

Zij kunnen samenkomen, in een kring gaan staan en met elkaar zingen, zoals we dat kennen, dat is goed, maar het is niet meer dan de voorbereiding. Het echte werk kunnen zij niet doen zonder een krachtig vrouwelijk deel, dat samen met hen een groot verlangen opwekt naar hetzelfde Doel. Op een andere manier lukt het niet! We zien dit overal en altijd. We vinden hiervan veel voorbeelden in de geschiedenis. Dit is afkomstig van de structuur van de hogere Partzufim, de hogere werelden. Als wij dit verlangen niet naar Malchut brengen, wordt het niet gevormd en zonder dat verlangen gebeurt er niets. Vrouwen moeten hier dus heel serieus mee omgaan.

Ik geef eerst aandacht aan het vrouwelijke deel, omdat alles van daaruit begint. Ik vraag jullie dringend om te begrijpen, dat praktisch alles hier van de vrouw afhangt. Je kunt mannen ‘lanceren’, je kunt ze manipuleren en vrouwen weten dit heel goed. Mannen op de juiste manier manipuleren betekent: hen op een serieuze manier naar het Doel leiden, dit kan een vrouw werkelijk doen met alleen haar verlangen, met maar één woord, met alles wat zij hierin doet. Dit is voor haar heel gemakkelijk, maar voor mannen is het heel moeilijk, het is in feite onmogelijk voor hen om alleen verder te komen.

Daarom was er altijd een voorschrift in Kabbalah, dat ongetrouwde mannen niet konden gaan studeren. Omdat je geen werkelijke vorderingen kunt maken, zonder dat je het verlangen van een vrouw naast je hebt, die denkt aan jouw succes.

From the Vilnius Convention 3/23/12, Lesson 2

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed