Kritiek Van De Vrouwen

Dr. Michael LaitmanVraag: Als een vrouw een sterk en scherp verstand heeft en een kritische blik en zij ziet, dat er een zekere disbalans in de mannengroep is, kan zij hen er dan iets over zeggen?

Antwoord: Nee, nooit. Maar zij kan het voor zichzelf beschrijven en evalueren. Haar evaluaties kunnen trouwens heel serieus zijn, veel serieuzer dan die van de mannen.

Vrouwen zien dit soort dingen van een afstand: zij zien ze correct. Zij kunnen er verder niets mee doen, maar zij hebben een scherp vermogen om alles te zien wat er bij de mannen plaatsvindt. Van dit vermogen kunnen zij gebruik maken, niet voor de mannengroep, maar voor eduactie.

De mannen moeten dit nooit te weten komen of voelen. Zij moeten alleen een positieve invloed ervaren, een staat die voorafgaat aan hun heldendaad: boven zichzelf uitstijgen.

Vraag: Met wie moeten de vrouwen dan hun kritiek delen, met hun vriendinnen?

Antwoord: De vrouwen moeten innerlijk verlangen naar veranderingen tussen de mannen. Zij kunnen er ook met elkaar over praten, maar die gesprekken moeten positief zijn, zoals bij ‘veel nannies die samen één baby hebben’.

From a “Talk on Integral Education” #10, 12/16/11

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed