Iedereen Wacht Juist Op Jou

Dr. Michael LaitmanDe zielen die in Malchut van de wereld Atzilut zijn, activeren het, doordat ze vragen om aan hen het Corrigerende Licht door te geven. Zo bouwt iedere ziel zichzelf.

Als onze zielen opstijgen naar Malchut van de wereld Atzilut en zich ermee verbinden, ontdekken ze daar een compleet, heel systeem. Malchut lijkt alleen in onze ogen arm en ellendig, zo nemen wij het waar.

Als we ons er echter mee verbinden in de mate waarin we er liefdevol aan willen geven, bereiken we dit geven en ontdekken we dat alle zielen daar zijn. Alle vrienden en alle familieleden, de hele wereld is eigenlijk daar! En alleen ik kwam daar net aan en maakte verbinding met hen, om zo te gaan samenwerken.

Er staat geschreven: “Ieder mens beoordeelt de ander naar de mate van zijn eigen tekortkomingen”. Het corrupte systeem bestaat alleen met betrekking tot de ongecorrigeerde mens, die zich daarin bevindt. Deze wereld, met een groot aantal mensen met wie hij zich moet verbinden, lijkt alleen in zijn ogen te bestaan.

Hij hoeft echter alleen zichzelf te corrigeren. Dan zal al het andere wat hij om zich heen ziet, zich transformeren tot het systeem van zijn ziel, tot niets anders dan dat.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 10/6/2011, “Pticha

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed