Zaken In Polen

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Investors.com): “(de Poolse) Premier Donald Tusk presenteerde de regering een evaluatie van de verslechterende, internationale, financiële turbulentie in de Sejm, op vrijdag 19 augustus. Hij zei, dat zijn regering er met een verantwoord beleid voor zou blijven zorgen, dat de overheidsuitgaven onder controle blijven en dat Polen wordt gezien als een stabiel en betrouwbaar land.

Het is de taak van elke verantwoordelijke regering en van politieke partijen om ‘het land te beschermen tegen de dreiging van chaos, nerveuze reacties en een golf van emoties, want zulke dingen schaden de lokale en internationale economie,’ betoogde Tusk. Hij zei, dat het belangrijkste probleem van de landen, die worden overspoeld door de huidige crisis, bestaat uit de nerveuze reacties van investeerders en ondernemers, evenals uit het tanende vertrouwen van burgers in financiële instellingen, waaronder banken…

‘Polen is goed voorbereid om een nieuwe golf van internationale crisis af te wenden,’ herhaalde hij. ‘ We hebben geldreserves die groot genoeg zijn voor de nabije toekomst en de Flexible Credit Line (met het IMF), dit maakt het mogelijk om de zloty (Poolse munt) doeltreffend te beschermen, als het nodig is,’ verzekerdeTusk. ..

‘We schrikken niet terug (…) voor een doeltreffender beheer van de eurozone, omdat we geloven dat de eurozone een grote behoefte heeft aan een sterker management,’ verklaarde Tusk.”

Mijn commentaar: Als de crisis wereldwijd is, hoe zou deze dan niet van invloed kunnen zijn op een land in het midden van Europa, hoe kan een land niet afhankelijk zijn van uitvoer en invoer en van het inkomen van de Poolse arbeiders in andere landen? Zelfs regeringsleiders begrijpen nog steeds niet wat de globaliteit van de wereld met zich meebrengt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed