De Nieuwe Wereld Heeft Een Nieuwe Mens Nodig

Dr. Michael Laitman

Op dit moment, geloven mensen nog steeds, dat ze de orde kunnen herstellen in de samenleving, in het land en in de wereld, met behulp van de oude methoden. Ze denken, dat we nog steeds de nodige kennis, macht en het programma van de wereldorde bezitten. Maar ze zijn naïef en begrijpen niet wat er gebeurt met de wereld.

Wetenschappers en economen komen samen voor conferenties, in de hoop een bepaalde oplossing te vinden. Maar terwijl ze gesprekken houden, wordt de crisis steeds erger. En als deze zich in een nog grotere mate materialiseert, zullen ze begrijpen waar hun onderhandelingen hen gebracht hebben, waarom ze besprekingen voerden, en dus zullen ze hun eigen machteloosheid zien. Het is gemakkelijk om dingen te vragen, maar het probleem is de uitvoering van de vraag. Dit kan mensen erg verwarren. In feite hangt alles af van ons werk, van onze intenties en verlangens, want we zullen in staat zijn om het beginsel van wederzijdse garantie uit te leggen aan de mensen.

Het probleem is, dat de wereld niet begrijpt wat er gebeurt, hoewel veel belangrijke mensen nu al zeggen, dat er geen oplossing voor de crisis is en dat de methoden, die we proberen toe te passen op de wereld, niet overeen komen met de werkelijke, huidige omstandigheden. Het is alsof we proberen om een grote moersleutel te gebruiken om een modern elektronisch apparaat aan te passen. Ze komen totaal niet met elkaar overeen!

Veel economen, sociologen en politici schrijven hier al over, omdat ze de situatie in de menselijke samenleving goed aanvoelen. Echter, de wetenschap in de academische wereld ligt achter. Diegenen die rechtstreeks vanuit het centrum van de gebeurtenissen werken, zoals op de beurs, in banken, en in het bedrijfsleven, zijn gevoeliger voor de dynamiek van de gebeurtenissen en veranderingen die er in de wereld plaatsvinden.

Het is onze primaire taak om de wereld te helpen snel te ontdekken, dat er geen middelen zijn om ook maar iets te veranderen. Alle wijzigingen zijn alleen mogelijk door middel van het veranderen van de omgeving, die de maatschappij, de media, en de mens omvat. De veranderingen zullen niet plaatsvinden door het veranderen van de bestaande systemen, die achterhaald zijn en niet kunnen worden gecorrigeerd door de oude aanpak. In de eerste plaats moeten we onszelf veranderen. Alleen dan zullen we in staat zijn om alle systemen te veranderen volgens onze innerlijke veranderingen.

Wanneer we wereldwijd en integraal worden, zullen we voelen wat wederzijdse garantie betekent. We zullen dichter bij de juiste vorm van de maatschappij komen en dan zullen we in staat zijn om een dergelijke samenleving op te bouwen.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 8/16/11, “The Nation”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed