Vragen Over Een Echtgenoot, De Barrière, Het Kwaad

Dr. Michael Laitman

Vraag: Ik heb een vraag over mijn man. We zijn allebei heel serieus in ons werk en mijn man komt af een toe op een punt van complete frustratie, grote zorg, ongerustheid en zelfs “boosheid” over de situatie in de wereld, over van alles wat hij in en buiten zichzelf voelt, alsof hij het gewicht van alle werelden op zijn schouders voelt en hij een oplossing moet vinden voor alle “chaos”.

Kan ik, als zijn vrouw, iets doen om het werk voor hem gemakkelijker te maken, om hem te helpen, zodat hij zich meer in balans of rustiger voelt en ik misschien zijn gevoel voor verantwoordelijkheid kan begrijpen?

Antwoord: Een vrouw kan haar man, beter dan wie dan ook, kalmeren en stabiliteit geven. Hij moet op een dieper niveau zijn perceptie van de wereld onderzoeken en hoe de Ene Kracht alles bestuurt. Wij nemen de wereld alleen in onszelf waar, in onze eigenschappen. Met andere woorden: in de mate waarin we zelf corrupt zijn, nemen we, in plaats van de Schepper, de wereld waar. Als je jezelf corrigeert, ga je de wereld van Oneindigheid voelen in hoe de Schepper zich aan je toont.

Vraag: Als iemand de barrière over gaat, is er dan een punt waar hij fysiek dichtbij de groep moet zijn en als hij dat niet is, kan hij zichzelf dan schade toebrengen?

Antwoord: De barrière is de grens tussen jezelf en je vrienden.

Vraag: Ik weet dat een deel van het pad van de waarheid, op de weg van correctie, bestaat uit de kwade neiging in mezelf onder ogen zien. Ik weet ook, dat de Schepper mij wil laten zien, door die kwade neiging te erkennen, dat ik tegengesteld ben aan Hem en dat ik nog ver verwijderd ben van de eigenschap van geven.

Maar is het niet genoeg als ik zie dat ik slecht ben? Waarom groeit het kwaad uit tot zo’n monster, dat het alles lijkt te overheersen? Ik voel me slechter dan ik me ooit eerder gevoeld heb in mijn leven en ik kwets veel mensen om me heen.

Antwoord: Dit zijn je verlangens die aan je onthuld worden in de mate waarin je de kracht hebt om ermee aan het werk te gaan en ze te corrigeren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed