Vrouwelijke Kracht En Mannelijke Zwakheid

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat moet er gedaan worden aan het feit dat mannen bang zijn voor sterke vrouwen en wegrennen van verantwoordelijkheid en initiatief?

Antwoord: We hebben dit op onszelf aangebracht. Geen één vrouw wil sterk zijn. Geen één vrouw wil een expert zijn in veel geld verdienen en kinderen alléén opvoeden. Van nature streeft een vrouw ernaar om het huishouden te doen. Ze wil kinderen en voor alles bestaan wat volgens de natuur is, maar als de mannen niet hun verantwoordelijkheden op zich nemen en uitvoeren, dan zullen de vrouwen noodgedwongen op eigen krachten moeten handelen en ik neem hiervoor mijn pet voor hen af.

Als resultaat zien we dat vrouwen meer onafhankelijk zijn en ze passen zich beter aan in onze wereld. Daarnaast hebben ze vrouwen van nature een groter uithoudingsvermogen dan de mannen. Ze beschikken over geestelijke kracht en vermogens, omdat ze dichter bij de natuur staan.

Aan de andere kant zweeft een man gewoon in de wolken. Hij is als een groot kind dat een beroep in computers of technologie gevonden heeft en hij speelt met zijn speelgoed zoals hij dat in zijn jeugd deed. Hier vindt hij zijn plezier in. Immers, een moderne samenleving respecteert deze spellen, zoals de aandelenmarkt, werk of na een werkdag rondhangen met zijn ‘werkmaatjes’ en zo gaat het leven voort. Als een man steun nodig heeft, gaat hij terug naar zijn moeder.

Helaas, hoe verder we gaan, hoe meer verspreid en sociaal aanvaardbaar dit fenomeen wordt. In feite is het een norm en een modieuze trend aan het worden.

Van het 4e deel van de Daily Kabbalah Lesson 3/7/11 over Vrouwen

Verwante Materialen (Engels):
Irresponsible Freedom
Equality Lies In Maximal Bestowal
There’s No Development Without Women

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: